Bulgarian English German Russian Spanish

Портите на които трябва да бдим - 2 част

 • ПДФ
 • ИЗБЯГВАЙТЕ ЧЕТЕНЕ, ГЛЕДАНЕ ИЛИ СЛУШАНЕ НА ВСИЧКО, СВЪРЗАНО СЪС ЗЛОТО.

  Апостолът [Петър] се стремеше да внуши на вярващите колко важно е да пазят ума си да не блуждае върху забранени теми. Той ги съветваше да не използват енергията си за маловажни неща. Тези, които не искат да станат плячка на сатанинските изкушения, трябва да пазят добре пътищата към душата си. Те трябва да избягват четене, гледане или слушане на това, което ще им внуши нечисти мисли. Умът не трябва да бъде оставен да се насочва без контрол върху всяко нещо, което врагът на душите може да предложи. Сърцето трябва да бъде пазено вярно, иначе злото отвън ще събуди злото отвътре и душата ще бъде тласната в тъмнина.
  Всичко, което може да бъде направено, трябва да се направи, за да поставим себе си и нашите деца там, където няма да виждат беззаконието, което се шири в света. Трябва грижливо да пазим взора на очите си и слушането на ушите си, за да не могат тези ужасни неща да завладеят умовете ни. Когато ежедневният вестник дойде в къщи, аз бих искала да го скрия, за да не могат децата да четат срамните и сензационни истории в него. Изглежда врагът стои в основата на публикуването им. Всяко престъпление, което може да се намери, е разкрито и изложено на показ пред света.
  Тези, които имат мъдрост от Бога, трябва да станат глупави за познаването на греха в този век, за да бъдат мъдри. Те трябва да затворят очите си, за да не могат да виждат и възприемат злото; трябва да затворят ушите си, за да не чуват това, което е зло, и да придобият познанието, което запазва чистотата на мислите и действията. Те трябва да пазят също и езиците си, които не бива да изговарят покваряващи думи. не трябва да се намери измама в устата им.

  ЧРЕЗ ОТВАРЯНЕ НА ВРАТИТЕ, УСТОЙЧИВОСТТА ОТСЛАБВА.

  Не знаеш колко близо до ръба на една пропаст можеш да ходиш без да паднеш в нея. Отбягвай първото приближаване до опасността. Не можеш да си играеш с поривите на душата. Твоят капитал е твоят характер. Пази го като златно съкровище. Моралната чистота, себеуважение и сила за устояване трябва да бъдат подхранвани твърдо и постоянно. Не трябва да има никакво отклонение от въздържаното поведение. Един акт на интимност или невнимание може да изложи душата на опасност, да отвори вратата на изкушението и да отслаби силата на съпротивлението.

  САТАНА ЩЕ ПОМРАЧИ БЪДЕЩАТА СЛАВА.

  Сатана работи постоянно, за да затъмни славата на бъдещия свят и да привлича цялото внимание на човека към нещата от земния живот. Той се стреми да подреди нещата така, че всичките ни мисли, грижи и работа да бъдат насочени изцяло към временните неща, за да не можем да видим и разберем стойността на вечните. Светът и неговите грижи заемат твърде много място в живота ни, докато Исус и вечните неща остават на заден план в нашите мисли и действия. Ние трябва съвестно да изпълняваме всичките си задължения в ежедневния живот, но още по-важно е да подхранваме свята привързаност към нашия Господ Исус Христос.

  НЕБЕСНИ АНГЕЛИ ЩЕ НИ ПОМАГАТ.

  Винаги трябва да помним, че невидими същества са на работа както зли, така и добри, за да установят контрол над нашия ум. Те действат с невидима, но голяма сила. Добрите ангели са служебни духове, които упражняват небесно влияние върху сърцето и ума, докато големият противник на душите и неговите ангели постоянно работят, за да причинят нашето унищожение.
  Макар да съзнаваме и постоянно да помним, че непрекъснато сме изложени на атаките на невидими врагове, в същото време трябва да бъдем сигурни, че техните нападки не ще могат да ни навредят без наше съгласие.


  comments

  Искам да получавам новини от този сайт

  Име:

  Email:

  You are here