Bulgarian English German Russian Spanish

Портите на които трябва да бдим - 1 част

 • ПДФ
 • ЗАЩО БОГ НИ Е ДАЛ ОЧИ, УШИ И УСТА?

  Бог ни е дал очи, за да можем да съзираме чудните неща в Неговия закон. Той ни е дал слушащо ухо, за да можем да възприемаме Неговата вест, изговорена от живия проповедник. Той ни е дал таланта на говора, за да можем да представяме Христос като Спасител, Който прощава греха. Със сърце човек вярва за оправдание, а с уста прави изповед за спасение.

  КАК САТАНА ПЕЧЕЛИ ДОСТЪП ДО ДУШАТА?

  Хората трябва да пазят сетивата си, за да не успее Сатана да спечели победа над тях; защото те са пътищата към душата.
  Ти ще трябва да станеш верен страж на очите, ушите и на всичките си сетива, ако желаеш да контролираш ума си и да не позволяваш суетни и нечисти мисли да опетнят душата ти. Само силата на благодатта може да извърши това най-желано дело.
  Сатана и неговите ангели са заети да парализират сетивата ни, за да не бъдат чути съвети, предупреждения и изобличения. Или ако бъдат чути, да не окажат никакво влияние върху сърцето и да не преобразят живота.
  Братя мои, Бог ви призовава като Негови последователи да ходите в светлината. Необходимо е да бъдете будни. Грехът е между нас, но неговата голяма греховност не се чувства. Сетивата на мнозина са притъпени поради задоволяване на апетита и близостта с греха. Необходимо е да се приближаваме все повече и повече към небето.

  СТРАТЕГИЯТА НА САТАНА Е ДА ОБЪРКВА СЕТИВАТА.

  Целта на Сатана е да накара човеците да забравят Бога, да завладее и покори ума им така, че Бог да бъде изместен от техните мисли. Възпитанието, което много хора са получили, е довело до объркване на ума и до помрачаване на истинската светлина. А Сатана не желае хората да имат познание за Бога и е доволен, ако с игри и театрални представления завладява сетивата на младите, така че човеците да загинат в тъмнината, докато светлината свети навсякъде около тях.

  САТАНА НЕ МОЖЕ ДА ЗАВЛАДЕЕ УМА БЕЗ НАШЕ СЪГЛАСИЕ.

  Ние трябва да представяме пред хората факта, че Бог е промислил да не бъдем изкушавани повече, отколкото можем да понесем, и че за всяко изкушение той е предвидил път за избавление. Ако живеем напълно за Бога, няма да позволим в ума ни да намират място себелюбиви мисли и представи.
  Ако Сатана успее да намери път, по който да достигне до ума, той ще посее в него плевели и ще направи те да растат, докато дадат изобилна жътва. Сатана в никакъв случай не може да господства над нашите мисли, думи и действия, ако доброволно не отворим вратата и не му позволим да влезе. Тогава той влиза, отнема доброто семе, посято в сърцата, и истината вече няма никакво влияние.

  ЗАТВОРЕТЕ ВСЯКА ВРАТА ПРЕД ИЗКУСИТЕЛЯ.

  Всички, които се наричат с името на Христос, трябва да бдят, да се молят и да пазят пътищата към душата си, защото Сатана прави всичко, за да покварява и разрушава, ако му се даде и най-малката възможност.
  Няма сигурност за нас, ако се бавим и обмисляме предимствата, които бихме получили чрез предаване на сатанинските внушения. Грехът означава позор и бедствие за всяка душа, която се поддава на него. Грехът е заслепяващ и измамващ по естество и ще ни омае чрез ласкателства и примамливи представи. Ако стъпим на сатанинска почва, нямаме никаква сигурност за закрила от неговата сила. Доколкото зависи от нас, трябва да затворим всяка врата, през която изкусителят може да намери достъп до душата ни.
  Кой може да предвиди в момент на изкушение ужасните последици, които ще дойдат като резултат от една погрешна, прибързана стъпка! Нашата единствена сигурност е да бъдем закриляни от Божията благодат всеки момент и да не отклоняваме духовния си поглед от истината, защото в противен случай няма да можем да различаваме доброто от злото. Без колебание трябва да затворим вратата и да пазим пътищата към душата си от злото.
  Всеки християнин трябва да бди постоянно и да наблюдава тези пътища, защото Сатана умее изкусно и неусетно да намира достъп до душата. Ние трябва да се молим за Божествена помощ и същевременно решително да устояваме на всяка склонност към греха. Чрез кураж, чрез вяра и постоянен труд ще можем да победим. Но нека помним, че за да спечелим победата, Христос трябва да пребъдва в нас и ние в Христос.

  comments

  Искам да получавам новини от този сайт

  Име:

  Email:

  You are here