Bulgarian English German Russian Spanish

Нужни са смели мисионери

 • ПДФ
 •  Плодът на праведния е дърво на живот; И който е мъдър придобива души. (Притчи 11:30)

  Нека онези, които са били обучавани за християнско служене да заемат бързо местата си в Господното дело. Нужни са работници от врата на врата. Бог призовава към решителни усилия, особено на онези места, където хората не знаят нищо за истината. В домовете на хората са потребни песни, молитви и библейски четения. Сега, точно сега е моментът да изпълним посоченото от Господа: “Като ги учите да пазят всичко, що съм ви заповядал” /Мат. 28:20/. Посветените на тази работа, трябва да имат подготвеност и познания в библията. “Писано е” да бъде техен щит и оръжие.
  Бог ни е дал светлина върху словото си, за да можем да го предадем на своите ближни. Истината изречена от Христа ще достигне човешките сърца. “Така казва Господ” ще звучи властно в ушите на слушащия, а там където има честно служене плодовете няма да закъснеят.
  Бог ни призовава към действие... Ако пренебрегнем сегашната възможност ще се лишим от огромната благодат за откриване на светлината в пълната й сила. Тръбата трябва да тръби, а не да стои.
  Казвайте на хората: “Запознайте се и убедете се сами в учението”. Нека устата ви не изричат нито едно изречение със съмнение. Не се явявайте пред хората неуверени. Познайте истината и я прогласявайте. Христовото учение бе винаги уверено и недвусмислено. Никога, никога не изричайте и най. малка нотка на съмнение. Със сигурен глас предавайте утвърждаващата вест. Издигнете, Него, човекът от Голгота. Издигайте го по-високо и по-високо. Огромна сила има възвеличаването на Христовия кръст.
  Божествеността на Исус трябва да се поддържа непоклатимо. Когато Спасителят запита учениците Си:”Кой казвате, че съм?” Петър отговори - “Ти си Христос, Син на живия Бог” /Мат. 16:15,16/. А Исус отговори “И върху тази канара” не върху Петър - а върху Божия Син - “Аз ще изградя моята църква и портите на ада няма да й надделеят”
  /стих 18/.
  Велико е тайнството на благочестието и божествеността. В живота на Христа има тайнства, които трябва да приемаме с вяра, въпреки, че не могат да бъдат обяснени.

  comments

  Искам да получавам новини от този сайт

  Име:

  Email:

  You are here