Bulgarian English German Russian Spanish

Истинското Християнство

 • ПДФ
 •  

  1 Коринтяни 13: 1 Ако говоря с човешки и ангелски езици, а любов нямам, аз съм станал мед що звънти, или кимвал що дрънка.
  В света има както истинско така и фалшиво християнство. Истинският дух на човека се разкрива в начина, по който той се отнася към своя ближен. Можем да си зададем въпроса:”Дали той наистина представя характера на Христа в дух и дела или просто изявява естествените си егоистични черти, които са белег на хората от този свят?” Изповядването на вяра няма тежест пред Бога. Преди да е станало безвъзвратно късно за поправлението на всички нередни неща, нека всеки един се запита: “Какъв съм аз?” От нас зависи дали ще имаме такива характери или да бъдем един от членовете на Божието царствено семейство на небето.
  Ако искаме да станем подобни на Христа, трябва да изучаваме Неговия характер. Необходимо е щателно да се изпитаме и да си зададем въпроса: “Такъв ли е Христовия път? Дали Божият Син би постъпил така? Какво впечатление оставям аз върху хората, с които съм свързан? Да поема ли по път, в който действията ми ще отслабят доверието на всички, с които имам работа и ще ги накарат да се отнасят лекомислено спрямо християнството, което изповядвам? Нима ще се отнасям с неуважение, с нехристиянска немилост, към изкупените с Христовата кръв?”
  Искам да предупредя братята от нашите църкви, защото се боя, че те постъпват като немарливия слуга, който бе скрил Божия талант в земята. Неговият грях бе в небрежието, в нежеланието и неуспеха да умножи огромните съкровища от познание, които бяха положени под негово попечителство. Бог е дал скъпоценна светлина на Своя народ, с която да просветлява света, а колко много са онези, които се отнасят към нея с безразличие и постъпват така, сякаш небесният дар е нещо маловажно...
  В спокойното море всеки може да плува уверено, но такива хора не ще успеят да откликнат на Божия призив по времето на бурите, което приближава към нас. За такова време са нужни хора, които не само слушат, но и изпълняват думите на Христа, като Негови дейни ученици. “Не небрежни в работата; пламенни в духа; служещи Господу”/Рим.12:11/ Една нова енергия, изригваща от дълбините на ада, започва да обладава цялата синагога на сатана, и един нов живот слизащ от небесата обгръща всяка душа, която е посветена и отдадена на Бога, търсеща да върши Неговите дела... Нека всички служители на благовестието да съчетаят вярата с гореща молитва и да използват всеки лъч светлина дошъл от Божието Слово. Божият зов идва от небето и изисква използването на всяка способност и талант.

  comments

  Искам да получавам новини от този сайт

  Име:

  Email:

  You are here