Bulgarian English German Russian Spanish

Победа над невидимия враг

 • ПДФ
 • Матей 5:16 Също така нека свети вашата виделина пред човеците, за да виждат добрите ви дела, и да прославят вашия Отец, Който е на небесата.

  Светлината на истината трябва да свети в света. Тези, които обичат Бога и пазят заповедите Му са призвани да воюват настъпателно не един против друг, а срещу армиите на невидимия враг. За Христовите войни снемането на всеоръжието е нещо немислимо. Нито за миг последователите на Исус не бива да се чувстват спокойни в своята църковна длъжност без да правят нещо за спасяването на паднали човешки души.
  Небесни ангели непрекъснато се възкачват и слизат от небето, заети в безкористна служба за изграждането на царството Христово. Къде са хората, които с готовност ще обединят усилията си с тези небесни пратеници? Къде са онези, които са готови да използват способностите си в сътрудничество с божествената сила?
  Замислете се колко и какво е направил за вас Бог. Когато погивахте извън Христа, не дойде ли до вас предупреждението, което ви убеди за вашия грях и ви подбуди към покаяние? Нима Христос не ви се разкри като прощаващ греха Спасител? А в светлината и славата на вашата първа любов, не бяхте ли и вие изпълнени с несебелюбива любов, за да предадете на други благодатта, която обнови живота ви в Христа?
  Не позволявайте ревността ви за Христа да отслабне. Сега, когато сте съработници на Христа Исуса, трябва всеотдайно да работите за онези, които преди обръщането ви във вярата, сте подминавали с безразличие. Помнете, че те са в същото състояние в каквото бяхте и вие, преди да дойдете на покаяние и че тяхното спасение може да бъде от по-голяма стойност за църквата отколкото вашето. Не скъпете нежните, сърдечни слова и делата на внимание. Привличайте тези около вас към кръста на Голгота. Бъдете верни в любовта към истината дотолкова щото ежедневно да се обновявате в благодатта, която след това да разнасяте. Отворете прозорците на душата по посока на небето, така че ярките лъчи на Слънцето на Правдата да осветят сърцата ви. “Също така нека свети вашата виделина пред човеците, за да виждат добрите ви дела и прославят вашия Отец, който е на небесата” /Мат. 5:16/.
  Истината, скъпоценна и изначална, ще се открие пред всички, които в душата си живеят с любов към Бога. Дългът и саможертвата за тях ще бъдат нещо скъпо, защото са възлюбили изкупителната кръв на Спасителя. Така човешки същества, които някога те са пренебрегвали, добиват скъпоценна стойност в очите им.
  Никога, те не са обръщали никакво внимание на тези хора, сега съединени с Христа, те са привързани с любов към това Негово наследство. Сърцето, което някога е било ледено от егоизъм сега се разтопява от влиянието на Духа.

  comments

  Искам да получавам новини от този сайт

  Име:

  Email:

  You are here