Bulgarian English German Russian Spanish

В Библията има 231 здравни съвети

 • ПДФ
 • Тя е обект на много анализи и проучвания, включително и медицински. Проф. д-р Фред Роснър от болницата “Маунт Синай” в Ню Йорк заключава, че Светото писание съдържа 213 здравни предписания. Например в Книгата на пророк Исаия смокините се препоръчват при лечение на рани. Днес научно е доказано оздравителното действие на този плод благодарение на съдържащите се в него танини и витамини от група В. Смокините се намачкват, слагат се в марля и тя се фиксира върху раната.

  В Библията се споменават мирта, канела, мента, исоп и много други лечебни растения. Те може да се използват както поотделно, така и смесени. В древни времена най-често хората са приготвяли отвари. Но не само. Някои билки се сушат, стриват и се разтварят във вино. Този фармакологичен метод е изключително подходящ в много случаи, тъй като голяма част от активните вещества в растенията са неразтворими във вода. Тяхното полезно действие се отключва само когато билката е накисната в масло или алкохол. Хмелът, който се използва като природен лек срещу доста заболявания, според Светото писание трябва да се избягва от кърмещи жени.

  Към това предписание се присъединява и съвременната медицина. Установено е, че растението, както и продуктите, които го съдържат, имат фитоестрогени, чието действие може да потисне образуването на кърма, пише вестник „Всичко за семейството“.

  източник: lekuva.net

  comments

  Искам да получавам новини от този сайт

  Име:

  Email:

  You are here