Здравната реформа в светлината на светилището

Храните във Пре-Святото място на Светилището
Виолета Тонева1. Плодовете - вече знаем със сигурност къде ги виждаме .
2. Ядки - Някой сеща ли се къде виждаме ядките ? Отговор: В Аароновият жезъл.
3. Зърнените храни Плодовете, Ядките, и Зърнените храни казва, Елън Уайт, са диетата на ония които наистина са движени от Божият Дух, използвайки тази диета. И само те ще влезнат в Пре-Святото място -сиреч, при Бога. ПЪРВОНАЧАЛНАТА ДИЕТА, КОЯТО Е БИЛА В ЕДЕМ ПРЕДИ ГРЕХОПАДЕНИЕТО.

Всеки, който внимателно изучава и изследва Доктрината за Светилището, вече би трябвало да е разбрал за какво иде реч. Идеята на Светилището има за цел да научи Божия народ на Едемската Диета? Разбира се, че не е случайно - Бог иска да ни ПРИГОТВИ ЗА НЕБЕТО . Само тази мисъл трябва да изпълва сърцата ни с небесна радост. Мен лично ме изпълва всеки път, когато си спомня за тази Божия идея. Не вярвам в небето да има скари, барбекюта и т.н. Животните просто ще си почиват заедно с нас. Те едва ли ще изпитват страх, че ще бъдат заклани и изядени.

Вече знаем какво ще има в небето – това, което Адам и Ева са ядели преди ГРЕХОПАДЕНИЕТО. Всеки трябва да прочете книгата от Елън Уайт "Живот на село" ... Знаем, че идва време, в което няма да можем да купуваме или да продаваме, а само да произвеждаме. Идва време, в което трябва да оставим всяко удобство. Някои от нас наистина ще изгубят, ако наистина не започнат да контролират апетита си. Бог се опитва да го постави под контрол точно сега. Нека просто да Му дадем тази възможност, вместо да изгубим ВЕЧНОСТТА. Свидетелства Том 3-ти от страница 485 до 492...дава добри съвети.

Това, което ще открием е, че Исус започва работа за спасението на човека там, където човекът пропада всеки път заради неудържимия апетит. Той даде уникалния пример с 40-дневните изкушения на сатана в пустинята. Исус победи апетита, и когато се опита да Го изкуши, сам сатана не беше подготвен или по-скоро много изненадан, понеже Исус не спираше да казва следното : "Писано е" или "Така казва Господ". Това не е ли наша привилегия -да накараме сатана да се чувства всеки път неподготвен, когато види, че ние сме готови и сме победили неудържимия апетит, в името на Онзи който изрече : "Писано е" и "Така казва Господ" ... В края на дните ще има група хора, които ще са отдадени на вярата си в Христос, но тъй като няма да са превъзмогнали апетита, няма да чуят Божия глас. Само ако бяха преудоляли апетита и те като Исус - ПОБЕДА НАД АПЕТИТА. Не се ли казва : "Имайте УМ Христов"... Ако не внимаваме, няма как да имаме Христовия ум, ние ще сме просто на АВТОПИЛОТ, каквито бяха и фарисеите.

Внимавайте сега : Ако кръвта ни е замърсена, ние няма как да се подчиним на Святия Дух, нито да сме във връзка с Бога. Здравната реформа е важна част за съхраняването на Божието Слово в сърцето на човека. Важна част и за емоционалното състояние и за вземане на важни решения и за всяка част на нашето духовно състояние . „Диета и храна“ има един цитат, който казва : " Ако Божият човек, който е призован на служба, няма правилно отношение към здравната реформа или я отрича, той не е годен да бъде Божий човек, той сам прави себе си НЕГОДЕН"... Елън Уайт продължава и обяснява това цялостно в Духа на Пророчеството.

Всеки трябва да бъде загрижен за здравната реформа, ако е загрижен за ДУХОВНОТО СИ СЪСТОЯНИЕ. Мисля, че всеки трябва да прочете тази книга - "Диета и храна" ... Уверявам ви, че това е една от често забравяните от адвентистите книги на Елън Уайт. Направете тази книга част от вашето ежедневие , и прочитайте по малко всеки ден от нея. Тя наистина дава добри наставления. Бог да ви благослови ! Амин!
Автор: Виолета Тонева